Alla inlägg under maj 2008

Av Marlene Yrjas - 11 maj 2008 15:42

Det är precis det som står ovanför som jag har sysslat med på eftermiddagen. Sollefteåmarknad är något man åker på varje år. Det är sällan eller rättare sagt aldrig man kommer hem med något man icke kan äta. Denna gång köpte jag hem chips, 1rem och en munk :)

En annan sak som också är vanligt när man går på denna marknad är att det ofta regnar eller blåser väldigt mycket och idag blåste det oerhört. Dom som var dit igår fick det skönt för då var det sommarväder. Håller på att fixa böcker till min tenta som jag har på torsdag men måste tyvärr köpa en hel del. Blir 620kr för 4böcker som jag troligtvis aldrig mer kommer att använda. Men men så blire om man är för seg med att låna böcker. Brukar inte vara det men för en gång skull bokade jag böckerna 2dagar försent.


Bla bla bla har inget mer att skriva



Av Marlene Yrjas - 10 maj 2008 22:31

Först går jag tillbaka en dag för att berätta om gårdagen då jag först hade skola och sedan åkte till S-svall med mamsen. Vi hade det väldigt trevligt, speciellt när vi var på Bauhaus och lastade på ALLT jag skulle ha. Tro allt jag handlade vägde ungefär 300kg hahah...och då skämtar jag inte. Det blev en hel eftermiddag så man var rätt slut när man väl kom hem.


Idag har jag fixat med att sätta blommor i den nya blomlådan jag köpte igår. Det blev väldigt fint, ska även fixa en till men har inga blommor hemma att sätta. Efter detta gick jag ner till Tomas för att hämta alla syskonbarnen för de skulle hänga med på Dannero för att se på Mora Träsk med mig o Rosita. Det var väldigt roligt och jag tror även att många barn tyckte det var roligt. Efter att ha tittat på dom blev man oerhört hungrig och då satte det fint med en hamburgare :) När vi hade ätit allesammans samt att barnen o Rosita ätit en glass gick vi hemöver. Efter detta har det inte hänt så mycket mer hos mig. Tagit det lungt, känt av min inrestress och tagit det lungt ännu mer hehe. Eller jag har faktiskt bytt rent i sängen så det ska bli skönt att lägga sig ikväll :) Körslaget har man också ägnat sin tid till och det var rätt kör som vann, alltså Team Cans. Jag hejjade verkligen på den kören för dom var kanon.

Det sista jag gjort ikväll är att jag har skjutsat hem en kompis som var lite fuller och nu är han hemma och vilar sig, det är ju bra de :)


Imorgon blir det marknad i Sollefteå men jag ska även hinna kopiera några böcker för jag har hemtenta på torsdag så det är också en sak som jag känner stress över. Egenligen ska man bara andas och ta det lungt så fixar det sig men det är svårt.

Nu är det hockey på tv här hos oss och jag känner att det är verkligen ingen jag vill se på just nu. Men man måste ju vara snäll emellanåt också och låta karln min se på något han vill se också ;)

Ska kika runt lite på datorn istället. Tråkig syssla för att vara en lördagkväll, eller vad säger ni?


Av Marlene Yrjas - 8 maj 2008 19:58

Idag fyller min raring 27år och det har vi firat idag :)

Det började till frukosten då han fick lite presenter av mig och sedan bar det iväg till jobbet för Markus och skola för mig.

Har haft en riktigt dryg eftermiddag där jag velat åka hem hela tiden men när man samåker med fler än en själv så får man anpassa sig efter det. Vi åkte 16.40 istället för 17. När man kom hem skyndade man sig att fixa lite och så kom alla syskonen med respektive förutom Toni som jobbade och Mamma som också jobbade. Det blev marängsvisch, araksbollar och en massa prat.

Nu har man hunnit stöka undan all disk och satt sig ner här. Har inget roligt att säga förutom att jag känner mig less inom mig. Skolan har sin påverkan när man har inneveckor och så finns det ju alltid fler orsaker. Ofta brukar man komma över dessa känslor efter någon dag men just nu är jag inom det.


Jag kan ju avsluta med att säga:

Grattis Älskling!!

Av Marlene Yrjas - 7 maj 2008 19:50

Blev ingen vistelse hos Frida idag utan vi ska ta det en annan dag istället. Jag tror faktiskt att jag ska klara mig ändå även fast jag inte fick träffa henne hehe :P

Det blev så att jag och Marielle åkte till K-fors tillsammans och fixade några ärenden, eller det var rättare sagt jag som hade en del ärenden och tvingade syrran att hänga med :) Det är ju som man ska göra för syskonen hehe. Nu har jag fixat det sista till Markus present och även den sista saken till Sammies present. Det är alltid roligt att få ge till andra :)


Ibland kan jag ha svårt att kliva från den planering jag gjort upp för dagen. Ett exempel är om jag bestämt hur morgondagen ska se ut som och nästa morgon ringer någon och undrar om man kan komma och jobba. Första tanken är då att GUD VAD JOBBIGT! Men efter en stund eller eftersom jag alltid säger JA känns det bättre men första tanken brukar vara negativ. Det är inget jag medvetet gör utan det är bara första reaktionen...fast jag vet hur roligt jag får ha det när jag jobbar. Jag gör mitt bästa för att få bort dessa tankar och tycker faktiskt att jag gör ett väldigt bra jobb hehe...nu skryter jag lite men det är sånt man får göra ibland :)


Nu ska jag se till att göra någon nytta här på datorn, kanske uppsöka lekar, övningar med mera som kan vara bra att ha i framtiden :D


Av Marlene Yrjas - 7 maj 2008 16:15

...har jobbat hela dagen och har precis ätit klart och ska nu stöka undan för att sedan åka till Rosita och hjälpa henne med matematiken hon har i sin kurs. Efter det åker jag raka vägen till K-fors där jag ska köpa lite presenter. En till sak till Markus och även något mer till Sammie som fyller år den 13maj.

Promenad med Frida är det nästa som står på min lista och till slut ska jag hem och andas ut :) Imorgon är en ny dag där man ska vara lääänge i H-sand.


Nu har jag inte tid att sitta här längre utan nu är det bara för mig att ta på mig springkläderna och börja min kväll.


Av Marlene Yrjas - 6 maj 2008 20:50

Nu är jag klar med den uppgift som ska vara klar på torsdag. Den var inte så avancerad eller jag har ju inte fått något svar om jag klarat den ännu men den kändes inte så svår. Det gäller bara att man sätter sig ner och börjar, det brukar vara det som tar tid ibland hehe.

Nu ligger Markus och halvsover i andra soffan eller han sover emellanåt och jag är pigg som en lärka. Ska kika lite på tv nu

Av Marlene Yrjas - 6 maj 2008 19:19

Idag har jag haft skola igen och det har varit en tung morgon. Med tung menar jag att jag har varit jätte trött. När vi har fikastund klockan 10.00 blir jag kanon pigg men innan det är jag tröttare än tröttast. Har funderat på att ta med mig något så jag kan äta någon frukt eller något då jag blir så där fruktansvärt trött igen.

Vi gick nästan hela dagen, vi hade lite tur och fick sluta 16.10 och det är betydligt skönare än att sluta 17. Nu när jag är hemma har jag inte gjort så mycket. Jag o Markus har städat och fixat i skrubben nere och ätit middag sedan har jag inte hunnit gjort så mycket mer. Just nu ska jag snart börja med att skriva en uppgift eller jag ska försöka bli klar med den för den ska lämnas in på torsdag.


Tittar nu lite på "unga mödrar" och det är lite hemskt att se hur ung vissa är. Det verkar inte som att dom hunnit tänka igenom OM det vill och klarar av att bli föräldrar och nu när deras barn haft kommit till världen är det inte som dom tänkt. När man skaffar barn måste man som par hjälpas åt och speciellt när man är så ung som dom är på programmet. En tjej var less och ville göra lumpen nu när hon har fått ett barn, nu var hon less och orkade inte bara vara hemma för att ta hand om barnet, städa och diska.

Tragiskt men man boppas verkligen att de ska klara av det!


Idag har jag även tagit reda på lite saker. Jag och Toni ska nämligen träna barnen i åldrarna -03 och -04 i fotboll. Eller vi ska göra det om det går, om det finns tillräckligt med barn som vill vara med och om det inte är alldeles för dyrt att hyra planen 1timme i veckan under sommaren.

Nu är det dags för mig att sätta tänderna och börja skriva på min uppgift. Imorgon jobbar jag hela dagen, något som jag ser framemot :)  

Av Marlene Yrjas - 5 maj 2008 19:30

Igår var jag till k-fors och hälsade på Frida och det var lika givande och trevligt som alltid :) Vi tog även en lång promenad tillsammans där vi pratade konstant. Jag tror ni som läser börjar förstå att då vi träffas pratas det mycket eller när vi träffas alla tjejer :)


Idag hade jag min första skolvecka på 10veckor och det var riktigt tungt. Vi hade föreläsning hela förmiddagen och jag har oerhört trött och gjorde allt jag kunde för att hålla mig vaken och att inte gäspa men det var svårt. Vi hade en väldigt bra föreläsare och då kändes det extra jobbigt att man var så trött som man var. Dagen kändes som en evighet i H-sand men det gick rätt bra för på eftermiddagen hade vi VFU-uppföljning och fick slutade tidigare :) Vi skulle ha slutat 5 men fick sluta en stund efter 3 då vi i studiegruppen gjorde klart en redovisning som vi ska ha på torsdag.

Åkte in i k-fors för att hämta lite böcker på bibblan och så var Markus på intersport så jag gick dit en sväng också. Nu har man beställt ett regn/vind jacka och byxa eller jag ska få det av Markus hihi :) Har tänkt köpa någon länge men har inte hittat något men nu hittade jag ett och Markus envisade om att han ville köpa så det gick jag med på...nu är jag överlycklig, längtas till dom får hem rätt storlek :D

Innan jag åkte hem var jag även förbi på affären och handlade samt hälsade på Marielle en kort kort stund. 

Ikväll blir det väldigt lungt, lär nog somna tidigt.

Nu orkar jag inte skriva något mer för jag får sträcka mig rätt mycket för Markus ligger i soffan och sover...eller ojj nu är han vaken hehe


Tjingeling 

Presentation

Omröstning

Nu skulle det varit sommar och sol. Vem fler än jag vill ha sommar?
 Ja
 Nej
 Spelar ingen roll

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards