Alla inlägg under maj 2008

Av Marlene Yrjas - 16 maj 2008 10:51

Nu har jag precis skrivit klart min hemtenta och hoppas verkligen att jag klarar den :)

Man undrar hela tiden om man fått med det som ska vara med och har jag tolkat uppgiften rätt. Men men nu ska jag inte oroa mig mer, jag får ju gå in och ändra nu om jag vill men det tänker jag inte göra. Man ska känna sig rätt nöjd då man skickar in den, för om jag börjar ändra kanske jag tar bort något som är viktigt.

Tro vad man ska ta och hitta på nu då? Det skulle ju behöva städas men jag tror nog att jag ska vänta tills Markus kommer hem, för då kan vi hjälpas åt. Ikväll är det Så ska det låta och Bröderna Rongedal ska vara med...dom är ju super bra!


Från den ena till det andra ska jag göra lite reklam för min älskling och hans grupp.


Vem/vad?

Showbiz ska anordna en sprakande show och pubkväll


Vart/När?

Ärsta parken, Kyrkdal den 6/6 kl.19.00


Pris?

Vuxna 150:-

Ungdomar (13-18år) 75:-

Barn (7-12år) 50:-


Hur får jag tag på en biljett?

Ring antingen till 070-6894148 eller kom in och köp på Sonjas Hårkompaniet, Kramfors.


Får man dricka?

Jajjamensan, det kommer att vara barservering så det är bara att ta med stor börsen och handla :)


VÄLKOMMEN!



Av Marlene Yrjas - 16 maj 2008 09:37

Ska alldeles strax sätta igång med det sista på hemtentan. Jag ska nu göra del b och c. Kommer nog inte sitta hela dagen men jag har ju till klockan 14 på mig. Får pusta ut efter det och fira med något gott till kvällen kanske hehe :)

Vaknade av att jag drömde en mardröm imorse, hugga det var en sån där jobbig som jag ofta drömmer om och då handlar den ofta om Markus och att han gör något dumt mot mig. Släpper den drömmen nu och startar skrivandet till tentan.

Av Marlene Yrjas - 15 maj 2008 21:06

Ja, precis min rygg värker och jag har nu suttit några timmar och skrivit tentan. Jag har endast nu skrivit den teoretiska delen och ska nu sedan skriva ihop allt. Ska göra det imorgon, känner att jag gjort alldeles tillräckligt idag. Imorgon ska den lämnas in klockan 14.

Ska även lämna tillbaka litteraturen som jag fick låna några timmar ikväll imorgonbitti. Så jag KAN inte använda dem något mer, eller ikväll skulle jag kunna sitta ett tag till men jag känner mig klar och då ska man inte fortsätta.

Dagen har varit lugn, jag har mest bara suttit och väntat på att få böckerna och börja med tentan. Fick samtalet vid 17 att jag kunde komma och hämtade dom och då passade jag även på att köpa hem mer blommor som jag fixade ute. Nu är det lite mer färg och blommor här hemma hehe :) Kul att pyssla på i rabatterna, trodde aldrig att man skulle tycka det var roligt men det gör jag.

Nu ska jag sätta mig ner och kika på tv, tycker faktiskt att jag förtjänar det! Så håll tummarna nu att jag fixar tentan och blir godkänd :)


Av Marlene Yrjas - 15 maj 2008 11:51

Imorse fick vi uppgifterna till tentan och jag har precis kikat på den. Den känns inte så jätte svår när man läser den utan man ska ju få ner det bra på pappret sedan också hehe.

Som tur behöver man inte stressa utan jag tror att det räcker med några timmar så hinner man klart med den.


Uppgiften lyder:

a) Redogör för de olika synsätt på kunskap som återfinns i kurslitteraturen.

b) Redogör därefter kortfattat för de delar av din egen planering som kan ses som relevanta i sammanhanget.

c) Diskutera hur din egen planering kan betraktas utifrån de olika synsätt på kunskap du redogjort för under a).



Detta ska jag klura med lite senare idag, när jag fått böckerna som man måste ha.

Jag har idag hjälp Rosita med hennes mattetenta som hon ska ha om några veckor. Eller innan hon kom, kom även Benka hit. Han trodde att Markus bil var deras och kom in men det var ju fel. Han fick lite kaffe och araksbollar och efter ett tag så dök även Rosita upp. Har suttit ett tag med henne och nu börjar det klarna för henne också hehe.


Igår cyklade jag o Marielle till Rosita och hälsade på. Mamma skulle även dit och gratta Sammie eftersom hon jobbade dagen som vi var där. Det blev någon timme och sedan cyklade vi hem till Marielle o Toni. Vi kikade på "frusna män söker kärlek", Marielle kommer du ihåg nu att det är kärlek och inte kvinna :P

Efter det blev det "Grey´s Anatomy" och i pausen kikade vi på "barnmorskorna" och sedan "Top Model".

Nu väntar jag bara på ett samtal och sedan även på att posten ska komma..man vet ju aldrig det kanske kommer något roligt med på posten :D 


Av Marlene Yrjas - 14 maj 2008 16:45

Trodde att det skulle bli en dag där jag bara satt hemma och tittade på tv men det har jag inte gjort. Jag har varit ner till Ramona och hämtat fästen för att kunna sätta upp en blomlåda, varit på affären och handlat, var på blomsteraffären för jag skulle köpa blommor som jag sedan skulle plantera men det blev inget för dom hade inte dom färger på blommorna som jag skulle ha. Så då fick det vara, måste köpa det i K-fors istället nästa gång jag åker dit.

Har även skrivit klart alla förberedelser till morgondagens tenta. Under vår VFU skulle vi anteckna och dokumentera en lektion från planering - utvärdering som sedan kommer att vara ett underlag imorgon. Det enda som känns jobbigt är att jag inte har några böcker ännu. Jag vet inte när jag får dom heller. Ska höra med min klasskamrat om det går att jag får låna hennes böcker någon timme imorgon och skriva. Men jag kan inte vara allt för säker på att det funkar heller. Jag håller tummarna och hoppas också att ni håller tummarna :)


Ikväll ska jag och Marielle cykla på Sandslån och hälsa på sedan ska jag titta på Grey´s Anatomy hos dom även fast de inte vill :P Markus ska nämligen titta på hockey och jag sa att jag kunde se mitt någon annanstans. Ja, ja, jag vet att jag är snäll hehe :D


Nu ska jag gå ner och sänka sadeln på Markus cykel :) Ha en trevlig kväll!

Av Marlene Yrjas - 14 maj 2008 11:40

Ännu en kylig dag och grå himmel. Idag har jag inte riktigt någon aning vad jag ska göra men någonting lär man nog hitta på. Igår var jag och grattade Sammie och glad blev han över allt han fick :)

Jag ska nog ner till syrran och hämta en hängare till en blomlåda som ska vara på altan. Man kanske åker in på blomsteraffären och inhandlar lite blommor också :)

Har beställt böcker genom internet och hoppas på att jag ska få dom idag. Jag ska även börja skriva på tentan, den utgår från en lektion som jag har planerat, genomfört och utvärdera. Tänkte jag ska skriva det idag så sparar jag in lite tid imorgon när jag får tentan klockan 8 på morgonen.

Dagen kommer nog blir rätt så lugn som den varit den sista veckan. Men efter imorgon är det bara tentor som är i min framtid. Nästa vecka har jag en ny hemtenta som sträcker sig från måndag - torsdag. V.22 ska jag bara läsa en massa litteratur för jag har nämligen en forskningstenta v.23 på tisdagen och den lär bli svår. Många brukar kugga sig på denna tenta men jag hoppas bara att jag får godkänt. Jag är inte ute efter att få så mycket mer utan jag nöjer mig med godkänt :)


Här kommer en bild på födelsedagsbarnet igår.

Isadora fick också vara med på bilden. Denna bild är från då vi hade kräftskiva hos mamma i höstas.




Av Marlene Yrjas - 13 maj 2008 11:21

Jag må han leva, ja må han leva, ja må ha leva uti hundrade år, ja visst ska ha leva, ja visst ska han leva, ja visst ska han leva uti hundrade år. Grattis Sammie på 7års dagen, han leve hurra, hurra, hurra, HURRA!


Telefonen ringde och väckte mig imorse, det var bollstaskolan som undrade om jag ville jobba nästa vecka en hel dag. Det tackade jag verkligen inte nej till utan blev jätte glad. Snacka om att få vackna upp till något positivt :) Klev sedan upp och åt frukost och läste tidningen. Pysslade på en del nere och till slut gjorde jag iordning frukost till Markus på sängen :)

Ibland gör man lite extra saker för varandra och det är alltid något som uppskattas.

Jag har mest tagit det lungt nu på förmiddagen, hunnit tvätta kläder, städa undan och suttit här. Ska snart börja plugga lite och delge min studiegrupp lite fakta från litteraturen. Just ja, jag har även hunnit paketera in Sammies presenter, det blev 4presenter :D


Även idag är det blåsigt ute fast inte lika mycket som igår. Nu vill jag ha strålande sol och vindstilla :)


Ska nu ringa Ramona och höra om hon pratat med pappa som ligger på sjukhuset i Stockholm. Ingen vet hur det har gått med operationen, men jag hoppas att jag idag får veta lite mer.


Av Marlene Yrjas - 12 maj 2008 20:23

Nu är det måndag igen och idag skulle jag ha pluggat om jag hade haft skolböckerna hemma. Har beställt 4böcker till tentan på torsdag så jag har inte så mycket jag kan göra med plugget just nu. Eller jag har en gruppuppgift som jag skulle kunna lägga lite energi på. Men det är då problemet uppstod, Vart är böckerna? Jag sökte och sökte och sökte men fann dom inte. Men när Markus hjälpte till gick han direkt in till det rum jag inte hade varit in i och DÄR såg jag böckerna under lite tyg :)

Har boken nu brevid mig för jag tänkte att jag skulle hitta några guldkorn och lägga ut till min studiegrupp.

Tillbaka till hur dagen startade. Först blev det en tur till K-fors, lämnade tillbaka böckerna till min klasskamrat och sedan gick vi i affärer. Jag hittade en bok med lekar för utomhus, inomhus, resan och experiment. Tror jag kommer ha bra nytta av den och den kostade BARA 65:- så det var ju ett klipp. Köpte även lite på dollar men inget ätbart och det är jag stolt över mig själv för hehe :)

Jag hade tänkte ta en promenad idag men det blåste ju så mycket och har gjort det hela dagen. Varför ska man då gå och bli mer sjuk, därför lät jag bli och stannade inne. Nu på eftermiddagen har jag tyvärr inte gjort något speciellt alls, Markus är fortfarande hemma för han är sjuk och jag är inte 100% kry men det skiter jag i.

Måste bara skryta om att jag gjorde en riktigt god middag idag hehe, har tänkt göra denna maträtt länge men det har inte blivit av förrän idag :)


Äggnudlar, kyckling, vokgrönsaker samt kryddor är vad som behövs.

1. Koka äggnudlarna med kryddor eller en buljong

2. Stek kycklingen och krydda

3. Stek vokgrönsakerna tillsammans med kycklingen och krydda lite mer

4. Servera varmt i en djuptallrik

5. Man kan även hälla i en dutt med sötsur sås eller cremefraiche

6. NJUT


Detta är ett recept som jag rekommenderar till alla och garanterar att ni kommer bli nöjda! :D


Nu ska jag sätta igång och plugga en stund, känns som man varit på latsidan idag.

Presentation

Omröstning

Nu skulle det varit sommar och sol. Vem fler än jag vill ha sommar?
 Ja
 Nej
 Spelar ingen roll

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards