Alla inlägg under maj 2008

Av Marlene Yrjas - 22 maj 2008 20:01

Morgonen startade med en cykeltur till mamma där mamma, Ramona o Marielle väntade för vi skulle ut på en promenad. Det blev en riktigt skön promenad med högfart och tillräckligt lång. Jag cyklade sedan hem, fikade och duschade för att sedan bege mig mot K-fors med Ramona o Marielle.

Det var nämligen manifestation mot våld. Det lät väldigt intressant när Ramona berättade om det så jag bestämde mig för att hänga med. Det var bra vissa saker men en del saker kändes onödigt eller att det var sånt man redan visste och det hade varit med intressant med någon ny information.

Vi var i K-fors från 10.30 till 15.00 då hann vi även med att köpa en morsdagspresent, äta en sallad på bakfickan, hemköp och dollar. Så vi hann med rätt mycket. När man sedan kom hem pysslade jag på ett tag och mat och sedan cyklade jag vidare mot mamma och sedan till Ramona. Är så oerhört skönt att bara kunna ta cykeln och cykla iväg nu när det är så skönt ute :) Blir billigare om inte annat eftersom bensinen är ju så DYR!


Jag fick höra idag att det är en massa människor som ska försöka eller strejka genom att inte tanka mellan datumena 23-26/5. Ta ditt förnuft till fånga och vägra tanka mellan dessa datum för att få bensinpriset att sjunka. Vi som har bil i Sverige måste gå ihop och strida mot den dyra bensinen.


Jag är själv hemma ikväll för Markus showar i S-svall så det blir bara en lugn kväll för mig där jag inte ska göra så mycket. Har varit duktig idag genom att ha tvättat en massa kläder och fixat med disken :) Jag ger mig själv en guldstjärna *  :D

Nu ska jag fortsätta titta på Lyxfällan, det är ett väldigt nyttigt program med många tips och råd.


Av Marlene Yrjas - 21 maj 2008 17:20

Har varit och hämtad Isadora hos sin dagmamma med Ramona, vi tog oss en extra promenad innan vi hämtade henne. Hon blev glad av att se en men lessen över att hon inte skulle få cykla även fast hon hade valt att gå hem hehe...hon är ju för söt :D

Det började så regna så vi gick in till mamma där även Stig var. Tomas kom efter ett tag med cykeln, vi satt ett bra tag och pratade innan vi gick hemöver. Jag gick med Ramona och Isadora hem sedan tog jag gevnvägen hem från dom. Om ett tag kommer mamma och Stig över, dom skulle köpa biljetter till Ärsta då Showbiz ska uppträda :)

Blir nog att de stannar kvar ett tag så det ska bli trevligt. Markus är i K-fors nu förtillfället men lär nog dyka upp hemma snart.

Kvällen blir lugn, Markus ska se på fotboll och jag ska nog plugga.

Det var allt från mig!

Av Marlene Yrjas - 21 maj 2008 13:26

Idag klev man upp och åkte för att sola det första man gjorde. Finns det ingen sol ute får man fixa sig en egen sol så man får lite färg hehe. I Thailand behövde man inte vara orolig för att det inte skulle vara någon sol och var det molnigt så blev man ändå brun :) Tänk om det hade varit så här i Sverige.

Jag har sedan suttit med min tenta som jag även nu har skickat in. Hoppas nu att man blir godkänd så man får det ur världen.

Idag blir en lugn dag, jag ska hänga med Ramona på en promenad och hämta Isadora hos sin dagmamma lite senare idag. Sedan har jag inget mer planerat.

På fredag har jag planerat att träffa Angelica och det ska bli riktigt trevligt...var ju ett tag sen sist :)


Måste även skriva in lite om att nu börjar man bli less på bensinpriset. Hur tror dom att man ska klara av att leva om priserna bara stiger? Alla vill inte bo inne i stan och det skulle inte heller funka. I vår kommun finns det heller ingen vidare lokaltrafik man kan åka med. Några bussar om dagen men det funkar ju inte att åka eftersom det är för sällan dom kör. När ska regeringen och alla de högre människorna förstå detta. Höj priserna i Sthlm och andra städer där de finns bussar, tunnelbanor med mera. Där behöver man ju inte en bil man kan ju ta sig fram överallt när som helst. Ibland är man så irriterad och önskar att man skulle kunna få ta en snack med dom HÖGRE. Hela Sveriges befolkning skulle gått ihop och vägrat tanka en dag och så skulle man se att bensinprisena sjunker.  


Nu ska jag kliva från dator och låta Markus sitta här ett tag.


Av Marlene Yrjas - 20 maj 2008 21:41

Jag och Markus har för ett litet tag sen kommit hem från en skön, lång promenad :) Man blir så nöjd när man rört på sig och extra nöjd när man kommer hem och upptäcker att man varit ute i en timme.

Vi gick runt hammar och sedan runt hela Nyland...man känner nu när man satt sig ner att det har tagit i benen. Har nu även ätit en tallrik med fil och puffar samt två smörgåsar....det satt som pricken över i:et i magen haha :)

Nu ska jag titta en stund på tv och sedan om nån timme blir det sängen och natti natti :)

Av Marlene Yrjas - 20 maj 2008 15:46

Igår glömde jag att skriva att jag och Markus tog oss en promenad för en gång skull. Jag har varit hängig och när jag börjat må lite bättre har Markus varit sjuk så det där med dagliga promenader har vilat ett tag. Men igår var vi ut på en och det var riktigt skönt. Även imorse tog jag och mamma oss en promenad men den blev inte så lång men det var skönt ändå. Jag tog cykeln och cyklade hem till mamma innan vi gick.

Sen har jag fikat hos mamma och varit där till att hon åkte iväg på jobbet halv 3. Jag, Rosita, Marielle o Stig var det som var hemma hos mamma, så jag var inte helt själv med henne hehe.  Jag skulle egentligen ha suttit hemma med tentan men idag har jag hittat ursäkter hela dagen och även nu haha. Håller på att fixa med studiebidrag till sommaren då jag ska plugga, kan ju inte vara helt utan pengar.

Ska nu se till att ta ett ryck och fixa allt med tentan så att den blir klar, för då slipper jag ju tänka på den mer. Är hemma själv till ungefär 6 så jag har gått om tid till att plugga. Eller jag pluggar ju bra även fast Markus är hemma men det är skönare då man är själv :)


Om det är någon som ska på Ärsta när Showbiz ska uppträda kan man höra av sig till och för att köpa biljetter för vi har biljetter hemma. Så tänkt till nu om ni är sugen på att ha roligt en kväll nykter som onykter :)

Av Marlene Yrjas - 19 maj 2008 21:35

Idag fick jag en ny tenta som sträcker sig till torsdag men jag ska erkänna att jag inte har kikat på den ännu. Jag har nämligen jobbat hela dagen och sedan fick vi middagsbesök nämligen Jens kom förbi precis då vi skulle äta så vi fick en till vid matbordet hehe :)

Nu har man för ett tag sen kommit hem från en fotbollsmatch...nej nej det är inte jag som har spelat utan det var bjärtrå som spelade och förlorade också :(

Helgen har varit skön där man umgåtts med olika människor och grillat två gånger så jag är nöjd med helgen :)

Så detta är allt från mig för denna gång.

Av Marlene Yrjas - 16 maj 2008 21:41

Jag trodde inte jag skulle göra NÅNTING idag men så blev det inte. Jag åkte ju med Rosita och Sammie till k-fors. Där hann vi med att Sammie tog hål i örat, fika på bakfickan och dollar. När jag sprang för att lämna böcker till Ramona på bibblan mötte jag Markus på stan och bestämde då att jag skulle åka hem med honom istället så slapp Rosita åka så mycket hemma i Nyland :)

Jag och Markus gick på Intersport för han skulle hämta gruppen jackor och lämna in dom på tryck. Riktigt snygga jackor är det dom har köpt :) Detta tog VÄLDIGT lång tid för det var en mycket folk idag på Intersport och alla skulle ha hjälp på något sätt. Vi kom iallafall hem tillslut och då lagade vi hamburgare och vi hann inte sitta så länge innan vi bestämde oss för att åka ut med affischer som de fixat för pubkvällen den 6/6 på Ärsta parken. Vi har nu satt upp 4lappar i Nyland, 2 på Sandslån och en i mammas postlåda hehe :D När vi var på Sandslån svängade vi även förbi hos Rosita och Benka men det var bara Rosita och barnen hemma. Det var då vi fick syn på den nya stutsmattan och jag blev bara tvungen att hoppa. Snacka om att det var roligt...man skrattade hur mycket som helst och man blev som barn på nytt :) Förstår verkligen att barn tycker det är underbart att ha en stutsmatta. Vi åkte hem till slut för det började bli kallt. Måste även tillägga att Markus hoppade han med och blev som ett barn haha.. Marielle och Toni kom också förbi en stund och konstigt nog blev dom också som ett barn när de hoppade :) Roligt roligt, längtas till man själv får man och kan köpa en stutsmatta haha.


Tillbaka till då vi kom hem, jag sa till Markus innan vi åkte att han skulle ta mina nycklar eftersom det är VÄLDIGT svårt att få upp dörren från utsidan. Han hörde tydligen inte mig så när vi kom hem försökte vi få upp dörren och det gick INTE. Vi satt ett tag i bilen och till slut fick Markus lite energi och försökte en gång till med att få upp dörren och då lyckades han hehe :)


När vi kom in sprang jag in och slog på tv för Så ska det låta skulle precis börja, det var ett bra program kan jag avsluta med.

Morgondagen har vi inget speciellt planerat utan det blir väl en lugn dag med pyssel på gården :) Nu ska jag inte skriva något mer idag hehe...har ju blivit några gånger. Ha en fortsatt trevlig fredagkväll!!


Av Marlene Yrjas - 16 maj 2008 13:10

Har nu precis städat klart hela huset, skrev ju tidigare att jag skulle vänta till Markus kom hem men jag hade aldelles för tråkigt för att inte göra något. Då förstår ni att jag hade tråkigt eftersom jag valde att städa hehe :)

Nu ska jag göra iordning mig, ska hänga med Rosita och Sammie till stan. Sammie ska få ta hål i örat så det ska bli roligt att vara med och se. Så nu har jag inte tid med detta.

Presentation

Omröstning

Nu skulle det varit sommar och sol. Vem fler än jag vill ha sommar?
 Ja
 Nej
 Spelar ingen roll

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards