Alla inlägg under september 2007

Av Marlene Yrjas - 20 september 2007 14:03

Jag blir verkligen galen på kramnet. Man betalar flera hundra i månaden och då vill man ju att det ska funka. Jag har varit utan internet nu i 2dagar. Man hoppas varje dag att internet ska funkera men man blir lika irriterad varje gång det inte gör det som för tillfället är väldigt ofta.


Men nu ska jag inte klaga något mer utan tala om för mina kära läsare vad jag har haft för mig. Igår blev det en väldigt lugn dag. Jag och Markus var ut och åt lunch på Tre Kronor. Det var gudomligt gott, biff m. potatisklyftor, sallad och sås *mums*. Det skulle jag kunna rekommendera till alla, ni får hålla utkik när de har den lunchen igen hehe :) Sedan skulle Markus tvätta bilen och sedan skulle han även städa den invändingt och det gjorde han i Nyland hos Ramona. Jag hjälpte tyvärr inte till med så mycket utan jag var social med Ramona i några timmar haha....hon blev nog lite less där ett tag. Men men inte varje dag man får storbesök ;P

Tomas hann komma hem från jobbet och Isadora kom hem från sin dagmamma så man hann träffa henne en sväng innan vi for vidare hem till K-fors. Kvällen blev väldigt lugn, jag läste lite skolböcker sedan blev det Idol som jag bara måste se. Är så otroligt roligt nu när det börja bli på allvar, många är så jäkla duktiga. Hade även kunnat se min älskling på den scenen men han vill inte riktigt det själv. Men det är inte hela världen...efter Idol var det mitt favorit program som hade premiär nämnligen Grey´s Anatomy. Som alltid var det ett bra avsnitt...längtas nästan lite till nästa onsdag :)


Idag har man varit väldigt flitig måste jag skryta lite med :) Först och främst på förmiddagen har jag varit på ett möte på Swedbank om en bolånekalkyl och det såg väldigt bra ut :D Sedan ringde jag Kramnet och klagade på att vi inte har internet och att man börjar bli less eftersom jag måste ha det för mina studier. Efter det tog jag mig i kragen och ringde upp till husägaren till de hus vi är intresserad av och la ett bud. Inte långt efter det ringde dom upp och gav ett nytt pris. Nu väntar jag bara här på att Markus ska komma hem så att vi kan bestämma oss för om vi ska köpa huset eller inte...hihi spännande! :D

Men jag kan inte bara sitta rakt upp och ner och vänta på Markus utan jag har även pluggat mycket idag, har gjort klart en halv uppgift. Okej det låter lite men jag har först läst en bok på 300sidor och sedan tagit ut citat som jag även har kommenterat med mina egna tankar och funderingar. Anledningen till att jag skriver att jag bara gjort halva uppgiften är att jag ska läsa en till bok och göra samma sak för att den ska bli helt klar. Så nu när jag har bloggat klart här ska jag fortsätta läsa, eller jag måste först ta och stoppa något i magen om vi har något hemma.

Ikväll har vi även blivit bjudna till Markus mamma på mat, hon hade gjort lax men eftersom inte jag äter det skulle hon göra något annat till mig. Hoppas att det är gott :D Ikväll blir det även Idol, kan inte missa det. hmm...sen blir det nog bara lungt antar jag. Nä nu ska jag göra någon nytta som att plugga lite till.

Tjingeling

Av Marlene Yrjas - 18 september 2007 18:07

Igår då hade jag planerat att idag då jag klev upp skulle det bli en promenad och en massa plugg där efter men...tyvärr blev det inte så utan jag blev utringd till att jobba i Lo som jag jobbade i helgen men som tur var det bara en dagspass. Som tur är det väldigt lungt där så jag kunde läsa lite bok mellan sysslorna som är utspridda under dagen. Det är väldigt väldigt lungt på jobbet så när man väl får göra något är man glad haha.

Nu väntar jag på min raring att han ska komma hem. Han har varit och tränat efter jobbet så snart är han hemma och då blir det till att laga lite mat :)

Det var allt för idag, orkar inte skriva något mer nu.

Tjingeling

Av Marlene Yrjas - 17 september 2007 14:29

Många helger blir ofta väldigt lugna, man tar det lungt framför tvn och bara njuter. Men denna helg har varit precis tvärtom...alltså det har varit en del man gjort.

I fredags blev det bowling som jag skrev om, på lördagen fick vi lite besök på dagen och det blev så att vi kikade på Kramfors som förlorade mot Frånö. Därefter började jag och Markus förbereda en tacogratäng som vi skulle äta lite senare då Marie, Jim och Bylund skulle komma..det skulle även bli kräftor men eftersom jag inte äter det måste jag ju ha något annat :D Vi små drack lite och det blev även spel "När och fjärran". Vi hann aldrig avsluta spelet för vi började prata så mycket så jag beslutade att killarna vann eftersom dom var närmast att vinna. Det blev en väldigt lååååång kväll, tro klockan var närmare halv 4 iaf då dom gick hem och då var det dags att sova.

På blev det promenad på morgonen runt björknäs, jäkligt skönt var det. Man måste passa på att gå då det är någorlunda väder eftersom det regnar ju bara annars. När vi kom hem fixade Markus en väldigt god sallad till frukost/lunch och därefter gjorde vi iordning oss för vi skulle iväg och gratta lilla prinsessan i familjen. Isadora fyllde 3år igår :D Så det blev tårta och kalas. Än så är inte helgen över för jag for sedan och jobbade klockan 16 och slutade idag klockan 10.

Även idag regnade det så jag for hem till Ramona efter jobbet för jag skulle inte kunna ta en promenad hemma i regnet. Marielle kom även till Ramona och det blev en hel del prat samt lite fika från kalaset. Nu är man iaf hemma och har hunnit varit på bibblan och fixat med en massa böcker. Ska äntligen börja plugga nu som jag påbörjade igår.

Tjingeling

Av Marlene Yrjas - 15 september 2007 12:37

Bowling...ja det gjorde vi igår men jag ska inte berätta om det nu utan jag börjar men hur morgonen började som.

Igår vad min sista dag på denna innevecka och det kändes så skönt, vi skulle bara gå till 12 då. Jag visste redan innan att den föreläsning vi skulle ha hela dagen inte skulle bli något vidare för den föreläsare vi hade inte var någon höjdare just för att vi hade henne tidigare i veckan och det var lite "Kaos" när hon hade oss en eftermiddag. På ett sätt tyckte jag lite synd om henne men sedan ska hon ju kunna det eftersom hon även är kursansvarig. Men men...Jag och Sanna åkte tillsammans denna morgon för de andra hade en del ärenden så vi tog egen bil. När vi varit där i nästan 2timmar valde vi att inte fortsätta gå på föreläsningen utan åkte hem. Man vill ju att föreläsningarna ska ge en något.

När jag kom hem blev det ingen lång stund som jag stannade utan jag åkte hem till Nyland. Först hälsade jag på mamma och Börje där även Marielle och Rosita var och sedan bar det iväg till Ramona för Marielle berättade att hon hade gjort en kolakaka. Mums säger bara jag och vi fick äta lite sånt hos henne...sedan är hon ju så snäll så man fick även med sig en liten påse hem :) När jag kom hem städade jag lägenheten, jag var egentligen inte sugen men sen ville jag inte bara sitta ner och inte göra någonting. När Markus sedan kom hem började vi fundera över vad man skulle kunna göra på kvällen...vi var båda sugna på att bada badtunna och de var även fler som var det, men innan det måste man ju äta. Bylund hade kommit hit och vi gick och köpte hem pizza från Jakten, mycket god pizza måste jag säga. Även Jens skulle med och bada men det slutade med att det inte blev av utan vi började planera en resa till Sollefteå för att bowla. Vi ringde runt lite folk och till slut var vi 8st som skulle spela. Synd att man har en sån tråkig tvillingsyster som har svårt med att vara impulsiv :P

Det var riktigt skojj att bowla, det var ju som sagt inte igår. Jag vann på den bana jag spelade på och Markus vann på den andra :) Vi stannade kvar på bowlingen och pratade och några drack. Efter 12 bar det iväg hemåt och det slutade med att jag som körde parkerade och gick hem och la mig medan Markus och Jens gick och besökte en annan.

Så såg min fredag ut och nu så har jag börjat min lördag men jag har endast hunnit med att äta frukost fast jag klev upp 9 imorse. Nu ska jag duscha sedan vet man aldrig hur dagen slutar.

Tjingeling

Av Marlene Yrjas - 13 september 2007 18:18

Jag skrev att igår hade vi haft dåliga föreläsningar men idag har det varit en betydligt bättre dag på skolan. Förmiddagen var rätt okej och det enda jobbiga var att jag gäspade nästan hela förmiddagen. Eftermiddagen blev mycket bättre, nu började man se lite ljus i matematikdelen som vi ska läsa.

Det jobbiga med dessa långa dagar man har då man är i skolan är att jag får så oerhört ont i ryggen av att sitta så mycket som man gör. Man sitter och vrider och vänder på sig många många gånger för är det inte ryggen som gör ont är det rumpan som värker hahah. det är verkligen inte lätt att sitta hela dagarna. När man kom hem så tog jag det bara lungt. Markus var så oerhört trött så han la sig för att "vila" en stund och då började jag att laga mat och det blev kycklingröra med majs, ris och broccoli. Det blev väldigt gott och till efterrätt hade Markus köpt hem araksbollar...det var inte igår som man åt en sådan. 


Nej, nu får det vara nog jag ska ta och ringa Ramona sedan ska jag vänta tills att Idol börjar, längtar till det blir tävlingarna som är mer på allvar. Efter det så ska jag och Markus se klart på filmen "På smällen" som vi började att se igår och hittills måste jag bara säga att filmen verkar vara väldigt bra. Nej nu får jag ge mig!!

Tjingeling

Av Marlene Yrjas - 12 september 2007 21:21

Nu har halva skolveckan gått och hittills har det varit bra till idag på eftermiddagen. Vi skulle få introduktion på matematikdelen i våran kurs men man blev definitivt inge klokare. Vi satt från 13.15 till 16.45 och alla i hela klassen satt och gjorde en massa andra saker. En del läste tidningen, spelare spel på telefon, smsade, småpratade och någon få försökte lyssna och förstå vad föreläsaren pratade om.

Igår däremot hade vi en riktigt rolig dag. Vi hade på måndagen fått välja mellan bild, musik, drama och rörelse...det dåliga var att vi endast fick välja två av dessa områden. Jag valde då musik och bild...det var en oerhört rolig upplevelse måste jag säga. På musiken sjöng vi en del och lekte och på bilden fick vi analysera och leka lite där med men läraren där hade en enrom härlig personlighet :) Hon riktigt sprudlade av energi haha.


Jag har ju faktiskt ett liv efter skolan också, igår efter skolan var jag och Markus och åt mat hos hans mamma. Det var en slags korvgryta som var väldigt god :) Ikväll åkte jag också en sväng fast till Nyland till Ramona och hälsade på. Eller det var inte bara Ramona som jag ville träffa utan även underbara Isadora hehe.


Marielle kom också dit en sväng. Får inte glömma att tacka för maten hehe, det var gott och väldigt skönt att slippa laga något själv.

Man kikade en stund på Idol hos syrran sedan skyndade jag mig hem för att se resten :)



Nu är man hemma och har suttit här ett tag och gjort några saker sedan har Markus kommit hem från träningen med Showbiz och nu så håller man på att fika något gott som vi kan äta :D Ska ta och göra någon nytta nu...som att förbereda väskan till imorgon då man ska på skolan igen.

Tjingeling

Av Marlene Yrjas - 10 september 2007 18:03

Då har man avklarat en skoldag, nu är det endast 4dagar kvar denna vecka :) Det har varit en intressant dag, tror det kommer bli en spännande kurs. Läser läs- skriv och matematikinlärning. Det sköna med att man har börjat är att då är det inte så länge kvar av utbildningen :) Jag har bara 1,5år kvar nu och hittills har tiden gått väldigt snabbt.

Vi är 108st som läser denna kurs så vi är en enormt stor klass, som tur har dom delat in klassen men endast i två grupper...så det är väldigt stora grupper. Man träffade många gamla klasskamrater och även mycket tillök :) Två stycken som jag gått med hade fått bäbisar som var ungefär 3veckor gamla. Samt att en har en på några månader men det är inte allt det var även några som jag gått med som nu var gravid också :) Roligt roligt för dom! 

Nää nu ska jag börja laga lite mat för Markus ringde nyss och sa att han var påväg hem så då tänkte jag att man kan börja lite lätt :)

Tjingeling

Av Marlene Yrjas - 10 september 2007 09:44

Nu är det inte så länge kvar innan jag har min första skoldag för denna termin. Dom var snäll med oss så vi börjar inte förrän 13.15 idag och slutar 17.00

Vilket jäkla dyngväder det är idag, jag hade planerat att jag skulle ta mig en promenad nu på morgonen eftersom jag började så sent på skolan, men det blir inget av. Ska snart ta och fika lite sedan måste jag på affären och handla hem frukt som man kan äta under veckan på skolan. Ska även besöka Dollar och köpa några kollegieblock, dom behövs när man pluggar hehe.

hmm..jag ska ta och göra någon nytta nu så att jag inte behöver stressa innan jag ska fara. Tjingeling!

Presentation

Omröstning

Nu skulle det varit sommar och sol. Vem fler än jag vill ha sommar?
 Ja
 Nej
 Spelar ingen roll

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<<
September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards