Alla inlägg under september 2007

Av Marlene Yrjas - 25 september 2007 12:13

Idag har man haft besök till frukost nämligen snyltarna Ramona och Marielle haha :D Nää det var trevligt att ni kom på besök. När vi var klara gick vi ner på bibblan, hemköp, dollar och till sist blev det colorama vid mekonomen. Tog några kartor med färg så man kan kika samt tittade vi på olika tapeter, snacka om att det finns mycket snyggt.

Nu sitter jag bara och laddar för plugget som jag har idag och sedan vid 3 ska jag och Markus på banken och göra det sista och vid sex idag ska vi skriva på pappren till huset :)

Har även varit populär i telefonen idag, först ringde dom från Lo och undrade om jag kunde jobba imorrn från halv 9 till kvart över 4 och det tackade jag JA till sedan ringde dom från Bollstaskolan och undrade om jag kunde jobba på torsdag mellan 1 och 4 när det är fritids och det tackade jag åter JA till :) Känns skönt att få jobba lite. Nej nu ska jag plugga.

Tjingeling

Av Marlene Yrjas - 24 september 2007 19:56

Nu har snart denna dag tagit slut, det är både positivt och negativt tycker jag. Det negativa är att snart har man en innevecka igen och måste göra klart en hel del uppgifter innan dess och det positiva är att det blir närmare till flytten och sedan Thailands resan i mars :D

Va hos mamma rätt länge idag, vi tog en promenad och pratade en massa. Åkte sedan hem och då blev det mat för hela slanten, vi lagade ugnstektfalukorv och mos. Har sedan tittat lite på tv medan Markus suttit här och nu var det äntligen min tur hehe :) Ska nu kika lite på Ikeas hemsida och se vad dom har för något. Kul och kika runt ifall man ska köpa något till huset.

Nej nu ska jag sluta för snart börjar IDOL :)

 Tjingeling

Av Marlene Yrjas - 24 september 2007 12:58

Hmm.. nu är det måndag igen, dagarna bara rinner iväg. Igår kväll blev det väldigt lungt började titta på en film på tv "50 first dates" en välditg roligt och skön film men jag orkade inte se hela filmen så jag måste låna den av någon :) Har faktiskt sett den förut men den är som sagt rolig att se.

Idag har jag inte gjort så fasligt mycket ännu...jag har fikat, pluggat och skickat in en uppgift, pratat med banken och bestämt ett möte imorgon, ska nu snart åka till mamma och ta en promenad med henne och Balder. Ja det är vad som händer förtillfället. Ikväll har jag ingen aning vad det blir men IDOL ska jag kika på. Nää nu ska jag göra någon nytta och åka till mamma.

Tjingeling

Av Marlene Yrjas - 23 september 2007 18:27

Kräftskivan igår var väldigt trevlig hela familjen var samlad och hade det trevligt :) Själv åt man en träffen sallad och även Markus åt en fast Marielle beordrade honom att äta lite kräftor för dom hade så många, och vad säger man till gratis mat hehe :D

Mommi hade gjort äppelkaka och vanligsås till efterrätt men vi tyckte inte att det var tillräckligt så jag bakade en bananpaj.



Bananpaj

150g margarin

1,5dl socker

1,5dl mjöl

1,5dl havregryn (fiber lr vanligt)

1tsk bakpulver

3-4bananer


1. Smält smör och skiva bananerna i en form

2. Blanda i alla de andra tillbehöver i smöret

3. Smeta ut över bananerna och ställ det i ugnen

4. 200grader i cirka 15-20min, ytan ska få lite ljusbrun färg

5. Servera med glass eller vaniljsås


Efter vi hade ätit upp efterrätten bar det iväg till Sandslån och så blev det bastu för mig och grabbarna. Det var riktigt skönt måste jag säga och verkligen inte igår :D Skjutsade hem Tomas och Toni sedan for jag till syrran men hon låg och sov så jag väntade till Benka och Markus kom dit. Det blev en hel del prat och väldigt mycket prat om motorcyklar så man kände sig emellanåt som en STORT frågetecken. Vi kom hem till klockan 2.20 och kom nog i säng vid 3. Man hann bara somna sedan skulle man upp igen eftersom jag skulle jobba klev upp vid 6. Jobbade på hemtjänsten mellan 7-12. Som tur var jag inge trött utan det gick väldigt bra även fast jag inte fått så mycket sömn. Jag for direkt hem efter jobbet och tog det lite lungt sedan när Markus åkte och tränade med gruppen vid 15.00 somnade jag på en gång, jag hade en hel del saker jag skulle göra men jag kunde inte hålla mig, vaknade då Markus kom hem vid halv 6. Markus började då laga mat på en gång det blev spagetti och köttfärssås, det var RIKTIGT gott. Nu så sitter man här och skriver och ikväll blir det nog film och kanske lite karra :)

Tjingeling

Av Marlene Yrjas - 22 september 2007 14:14

Dagen började med simskola klockan 9.15

För att alla förstå vad jag mena så ska jag förklara det lite tydligare genom att först berätta hur gårdagen var. Det var en lugn dag igår, först en morgonpromenad sedan en fika på stan med Marielle och Angelika. Det blev en god en sallad på bakfickan :) Sedan pluggade man en del och då dök Marielle och Angelika upp igen hemma hos mig, blev en hel del prat och sedan skjutsade jag hem Marielle till Nyland. Mamma höll på att måla om i "röda-rummet" eller det var mest Ramona och Tomas som höll på när vi kom. Sedan tog jag och maskerade runt lister och fönster och Marielle tog tag i en roller och började måla :) Det såg väldigt bra ut men det måste målas en till omgång. Tror att mamma och Börje gör det just nu om jag inte har fel hehe. Sabina och Sammie sovde här inatt och det gick bra, dom klev upp innan oss och satte sig framför tvn väldigt lungt :)

Som jag skrev så började dagen med simskola för Sammie klockan 9.15 och då fick även Sabina bada i den stora bassängen. Jag och Markus tittade på och tog det lungt i värmen, man har nästan glömt bort hur varmt det är i en badhall när man så sällan är där. Vi gick sedan hem hit för att sedan åka vidare till Nyland. Lämnade av barnen och var där ett tag sedan for jag hem. Här hemma har jag inte gjort så mycket förutom att jag har lockat håret. Markus ligger och sover och på tvn är det Sällskapresan, Markus började se på film men han blev lite trött och somnade istället. Vid 18-tiden ska vi till mamma och äta kräftor eller jag ska inte det utan jag ska köpa med mig en sallad. Jag äter inte skaldjur, det ser väldigt gott ut men jag tycker inte det smakar något vidare. Så hela familjen ska samlas ikväll och käka kräftor. Hur sent det blir vet man aldrig :D


Imorgon ska jag jobba på hemtjänsten i Bollsta mellan 7-12. Det känns rätt skönt just för att det inte var så många timmar. Efter det har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska göra. Blir kanske att man pluggar lite eller kanske man börjar packa lite i lådor, saker som vi inte använder och som inte kommer att komma till användning innan flytten :D

Nää det här var allt från mig!

Tjingeling

Av Marlene Yrjas - 21 september 2007 11:08

Nu har det gått några timmar sedan vi sa JA till huset och nu är man inte lika speedad som igår direkt efter att man bestämt sig för hur vi skulle göra. Jag kunde sova väldigt skönt inatt medan Markus inte kunde sova förrän efter 3.

Nu idag har jag pratat en del i telefon med syrrorna och mamma. Jag har varit ute på en morgonpromenad, det var väldigt skönt. Tänkte först inte gå för jag tyckte det kändes drygt men jag tog ryckte upp mig och gick ändå. Det är jag glad för nu :) Jag har precis lagt på telefonen för jag pratade en med Rosita denna gång. Sabina och Sammie ska få sova här hos oss inatt för jag ska ta med Sammie på simskola imorrn och då ska även Sabina få simma. Dom andra syrrorna ska till Ö-vik och ha det trevligt, själv så är man förtillfället en fattig student just för att det varit en massa strul med CSN. Snart så ska Marielle komma in till k-fors och Angelika, blir nog att man tar en fika på bakfikan sedan efter det ska jag ta och plugga.

Jag ska även skjutsa hem Marielle efter hon gjort en del ärenden och då tänkte jag att jag skulle hjälpa mamma med att måla. Hon ska måla om "röda-rummet". Det är ett rum som inte varit rött på många år men det har fått heta det ändå, jag har för mig att det skulle bli brunt där inne men för oss syskon kommer det alltid att vara röda-rummet :D

Nää nu ska jag se till att läsa lite innan dom kommer in till K-fors.

Tjingeling

Av Marlene Yrjas - 20 september 2007 21:14

Dagen har varit som en stor bubbla skulle man kunna säga. Först så vad jag ju på banken som jag skrev tidigare, sedan la jag ett bud på ett hus och dom ringde tillbaka med ett nytt pris. Sedan blev det middag hos Markus mamma, det var gott. Jag fick en skinksås/röra och dom andra åt lax :) Efter det bestämde vi oss för att vi skulle åka och kika på huset en sista gång innan vi gav vårt svar och vi var dit och det kändes riktigt riktigt bra. Så vi bestämde oss för att vi ska köpa huset, nästa vecka ska vi träffas igen och skriva papper och vid årsskiftet är vi HUSÄGARE!!!! :)

När man gick ut ur huset kände man hur stort det är. Vi for direkt ner till Ramona och Tomas och meddelade den roliga nyheten sedan har man suttit i telefonen ett tag och ringt de andra hehe.


Så nu längtas man verkligen till vinter :) Nä nu ska jag försöka lugna ner mig själv för man känner sig väldigt speedad.

Tjingeling

Av Marlene Yrjas - 20 september 2007 14:30

Ja nu har man tagit sig ann denna utmaning och försökt skriva ner något om sig själv. När man precis började skriva visste man inte riktigt hur man skulle börja men när man väl börjar skriva flyter det på som bara den.


Regler: Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg som innehåller åtta fakta eller vanor om en själv. I slutet av inlägget utmanar bloggaren åtta nya personer. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarrutor på deras bloggar, så att de vet att de har blivit utmanade.


* Jag är en familjemänniska som alltid tänker på att alla andra ska ha det bra, kan ibland glömma bort att även jag ska må bra. Jag har min underbara familj som alltid ställer upp för en när som helst och det är mina syskon och mamma jag menar då. Även min sambo Markus som jag älskar är också en del av min familj, som ställer upp för mig då jag inte mår bra eller när jag mår bra :) Han är min andre hälft och betyder oerhört mycket för mig, skulle inte vilja leva utan honom.

Jag har även 3syskon barn som jag älskar, har varit mycket barnvakt till Sabina o Sammie men Isadora har det varit lite svårt att vara barnvakt till just för att Ramona inte vill släppa henne :P Djur är även också något som jag älskar men tyvärr så är ju Markus allergisk så det blir inga sånna hos oss...kanske någon fisk isånna fall haha.


* Jag har en oerhört barnlängtan, har alltid tyckt om barn och gör det fortfarande. Kan ju vara en orsak till att jag håller på att läsa till Lärare i de yngre åldrarna, helst de som går i klass 1-3. När man har varit på VFU har det varit oerhört roligt varje dag som man varit där och det är väl så det ska kännas. Den ena dagen är inte den andre lik.


* Jag skriver dikter lite nu och då, men det tråkiga är att det oftast blir att jag skriver då jag inte mår 100% bra. Så de flesta dikterna kan vara lite dystra. Men jag kan även skriva glada dikter, skrev en till Ramona och Tomas då de precis hade fått reda på att de skulle ha barn (eller då de hade talat om för oss andra att de skulle ha barn rättare sagt).


* Jag tycker om mode, så därför är det ju kul att få klä upp sig och vara snygg emellanåt också haha. Är rätt så utseendefixerad, man tränar en hel del och så tänker man en del på vad man äter. I och för sig är inte det fel men jag kanske tänker lite för mycket på det. Man vill vara snygg i håret med mera.


*  Jag är en social person som ofta är glad, men det händer ju även dom gånger som jag inte orkar vara social och kan även vara lite arg eller sur. Jag kan inte tänka mig att det finns någon människa på denna jord som alltid är glad. Men som sagt för det mesta är jag glad och trevlig enligt mig själv haha. Jag har väl blivit mer social med åren, när jag var yngre höll jag mig ofta en bit ifrån för att kunna analysera vad det är för människa jag har framför mig.


* Jag älskar att sjunga och dansa. När jag var yngre var jag familjens clown skulle man kunna säga. Jag hördes ofta och kom en kamera fram så ville jag ofta bli filmad eller knäppt. Det har försvunnit med åren men jag har aldrig slutat att sjunga eller dansa. En liten hemlis jag har med att sjunga är att jag kan inte sjunga för min sambo. Är det högmusik så kan jag sjunga med, men annars har jag väldigt svårt för att sjunga när han är med. Jag vet inte varför men han är oerhört duktig och då blir det som att jag inte kan.


* Jag är oerhört rädd för spindlar, det är min största rädsla. Jag har faktiskt lärt mig att kunna döda dom nu men det är en process för det också. Först tar jag en sko, blir lite kallsvettig och skakig sedan tar jag det väldigt försiktigt för jag vill inte att spindeln ska anfalla mig sedan slår jag ihjäl den. Är den för stor ropar jag på Markus så får han ta bort eller döda den.


* Det bästa jag vet är att resa. Jag skulle kunna resa flera gånger om året om nu ekonomin hade tillåtit det. Jag skulle vilja åka två gånger om året, en gång på hösten och en på våren..det skulle vara perfekt :) Man har hunnit med några länder med åren Spanien (Gran Canaria), Bulgarien, Turkiet 2ggr, Egypten, Tunisien och nu den 1:a mars 2008 blir det Thailand och för första gången ska även min älskling Markus med och det ska bli oerhört skönt och roligt. Ramona, Tomas, Isadora, Marielle och Toni ska också åka så vi är några stycken som bara ska njuta i 2veckor :)   



Det var allt för mig nu.

Tjingeling


Presentation

Omröstning

Nu skulle det varit sommar och sol. Vem fler än jag vill ha sommar?
 Ja
 Nej
 Spelar ingen roll

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<<
September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards